Plakkerige MP3-speler laadt op door lichaamswarmte

Echte gadgetfans willen hun speeltjes natuurlijk het liefst zo klein mogelijk. Die droom komt uit met een nieuw ontwerp van Chih-Wei Wang en Shou-Hsi Fu. Zij ontwierpen een MP3-speler die nog het meest lijkt op een pleister. Het ding kan op de huid worden geplakt en laadt op door de warmte die het lichaam afgeeft. Ideaal voor tijdens het sporten of gewoon om de show mee te stelen.

De ontwerpers hebben hun idee de naam Skinny Player gegeven. Toepasselijk: het apparaat is slechts 3 millimeter dik en zo’n 80 millimeter lang. In het midden bevindt zich een knop waarmee de MP3-speler aan- en uitgezet kan worden. Aan weerszijden van de knop zitten de speakers. Deze zijn flexibel zodat ze gemakkelijk gebogen kunnen worden als u ze bijvoorbeeld op uw arm plakt.

Opladen
De MP3-speler plakt gewoon aan uw lijf en blijft dat doen, ook wanneer u deze er al honderd keer afgehaald heeft. Terwijl u de speler draagt, laadt deze op.

Eentje maar
Het klinkt als de ideale gadget, maar het kleine apparaatje heeft ook een keerzijde. Zo kan er momenteel maar één album op geplaatst worden.

Vooralsnog is de Skinny Player in ieder geval een goed idee. Er moet hier en daar nog wel wat aangepast worden, maar het zou weleens een kwestie van tijd kunnen zijn voordat het apparaatje in de winkels ligt.

Een ontwerp van Chih-Wei Wang en Shou-Hsi Fu via Yankodesign.com

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd