Piepkleine vleermuis gevonden in Ecuador

Wetenschappers hebben een nieuwe vleermuis gevonden in het noordwesten van Ecuador. In 1979 vonden onderzoekers al het eerste exemplaar van de Myotis diminutus, maar nu is deze soort officiëel bevestigd. De nieuwe vleermuis is zeer klein en weegt slechts 3,5 gram. Biologen waarschuwen dat we dankzij boskap misschien maar kort kunnen genieten van dit nieuwe zoogdier.

In totaal zijn er meer dan honderd soorten van de Myotis-vleermuis, waarvan er zes zijn gevonden in Ecuador. De Myotis diminutus is echter de kleinste van de groep.

WIST U DAT…

…spiegels vleermuizen voor de gek houden?

De biologen weten nog niet veel over de Myotis diminutus. Zij zijn bang dat het dossier over de diminutus altijd leeg blijft. Deze vleermuissoort is namelijk een bedreigde diersoort. In het noordwesten van Ecuador is sprake van grootschalige boskap. Bomen maken plaats voor intensieve landbouw. Wellicht wordt de nieuwe vleermuissoort verdreven en in dat geval gaat de Myotis diminutus een onzekere toekomst tegemoet.

De afgelopen decennia zijn er al minstens vijf nieuwe soorten zoogdieren gevonden in het noordwesten van Ecuador, aldus de wetenschappers.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd