Physalia: een drijvend ecosysteem

Maak kennis met de Physalia: een mix tussen een gebouw en een boot. Het concept van de Belgische architect Vincent Callebaut is groen, maakt vies water drinkbaar, genereert meer energie dan het schip verbruikt en is te gebruiken als museum of loungeclub.

Terwijl het schip van stad naar stad vaart, wordt het water automatisch gezuiverd. Een laagje titaniumdioxide neutraliseert vervuilende stoffen door ultraviolette straling te absorberen, waardoor een chemische reactie ontstaat die ervoor zorgt dat organische en niet-organische vervuilende stoffen oplossen.

Daarnaast genereert het schip voldoende energie. Turbines onder het schip transformeren de stroming van het water in energie. Zonnecellen op het dak van de Physalia converteren de energie van zonlicht in elektriciteit. De planten op het dak helpen overigens de rivier te filteren.

Physalia is geen gewoon schip, maar kan dienst uitmaken als een museum. Ook kan de Physalia gebruikt worden als loungeclub.

Of dit project ooit gerealiseerd wordt? Het is te hopen! Tot nu toe moeten we het doen met de onderstaande conceptfoto’s.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd