Het perfecte kerstcadeau: rood of wit ondergoed

Wil je graag een boxershort of string onder de kerstboom leggen? Uit hersenscans blijkt dat mannen graag wit ondergoed krijgen, terwijl je vrouwen plezier doet met rood ondergoed.

De onderzoekers lieten zes verschillende kleuren ondergoed zien aan twintig proefpersonen. Dankzij hersenscans kregen de wetenschappers inzicht in welke kleuren het populairst waren. Wanneer een proefpersoon blij wordt van de kleur, dan licht namelijk een specifiek hersengebied op.

Kleuren als bruin, grijs, zwart en blauw zijn niet populair. Als je ondergoed geeft, dan moet het rood of wit zijn. Vrouwen houden namelijk van rood, terwijl het mannelijk brein oplicht bij wit ondergoed.

Helaas is onbekend waarom deze kleuren het populairst zijn. Dit hebben de onderzoekers niet gevraagd. Daarnaast gaat het om een zeer kleinschalig onderzoek en gelden de resultaten niet voor andere producten. Het is niet zo dat mannen wild worden van een witte telefoon of dat vrouwen het liefst een rode televisie aanschaffen.

Ben je geïnteresseerd in het hele onderzoek? Het verscheen onlangs in het Australian Marketing Journal, maar is ook online in te zien.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd