PayPal en SETI ontwikkelen galactisch betaalsysteem

  creditcard-ruimte

  Hoe betalen we straks tijdens een vakantie op Mars? En hoe rekenen we af bij een tolpoortje op de interstellaire snelweg naar Alpha Centauri? SETI en PayPal bundelen hun krachten en gaan een galactisch betaalsysteem ontwikkelen.

  De komende jaren gaan SETI en PayPal een goed systeem te ontwikkelen, dat in de toekomst niet alleen internationaal – maar ook galactisch – uitgerold kan worden. Zij proberen antwoorden te formuleren op vragen als ‘hoe moeten banken hun systemen aanpassen?’, ‘wat is de kans op fraude?’ en ‘wat wordt onze standaard valuta in een interplanetaire samenleving zonder contant geld?’

  “Je kunt straks in de ruimte geen contact geld gebruiken”, vertelt Anuj Nayar van PayPal. “Er pendelen immers geen waardetransportcapsules tussen ruimtestations om contact geld op te halen of af te leveren.”

  Futuristische concepten

  Hoe gaan toekomstige ruimtehotels en ruimtestations eruit zien? Scientias.nl verzamelde een aantal interessante concepten!

  Buzz Aldrin
  Ook astronaut Buzz Aldrin is enthousiast over de samenwerking. “Wanneer astronauten naar Mars, de maan of verder reizen, willen ze hetzelfde comfort als thuis”, zegt de Apollo 11-astronaut. “Makkelijk betalen is één van die gemakken. Een rekening betalen of geld overmaken naar een familielid op aarde: astronauten, kolonisten en ruimtetoeristen moeten toegang hebben tot hun geld.”

  Ver-van-ons-bed-show?
  Is het niet een ver-van-ons-bed-show? Nee, vindt John Spencer, president van de Space Tourism Society. “Binnen vijf tot tien jaar zijn de eerste ruimtehotels operationeel. In een later stadium gaan we wonen op de maan en Mars. Dan moet er een betaalsysteem zijn.”

  Aankondiging
  Vanavond om 18:00 uur Nederlandse tijd wordt PayPal Galactic officieel aangekondigd. Live meekijken? Ga naar PayPal-Galactic.com. Deze website werkt op dit moment nog niet, maar later vandaag waarschijnlijk wel.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd