Papaja-extract kan kanker bestrijden

Onderzoekers hebben gisteren bekend gemaakt dat het extract van papajabladeren en de thee die ervan getrokken kan worden enorme potentie heeft in de strijd tegen kanker. Daarmee bevestigt wetenschappelijke onderzoek wat in de verhalen en traditie van diverse volken allang voor waar wordt aangenomen.

De papajaplant zou onder meer tumoren in de baarmoederhals, borst, lever, long en alvleesklier kunnen aanpakken. De onderzoekers maakten een extract van gedroogde papajabladeren en naarmate de concentratie hiervan toenam, werd ook het effect groter.

De papajaplant geeft het molecuul Th1-type cytokines een boost. Dit molecuul stuurt het immuunsysteem aan en kan de tumor op die manier vervolgens aanvallen. Papaja heeft geen negatieve bijwerkingen op gezonde cellen en heeft daarmee een streepje voor op de huidige behandelingen van kanker die vaak een aanslag op het lichaam vormen.

De onderzoekers stelden tien verschillende soorten kanker bloot aan vier verschillende concentraties van papaja-extracten. In alle gevallen wist de plant de groei van de tumor te vertragen.

Diverse volken – met name in Azië – gebruiken papaja al eeuwen als medicijn tegen diverse ziektes.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd