Overtuig een rechter dat Genesis niet klopt en krijg 10.000 dollar

  schepping

  Een Amerikaanse creationist daagt mensen uit om met wetenschappelijk bewijs te komen dat de letterlijke interpretatie van het eerste boek in de Bijbel – Genesis – tegenspreekt. Wie een onafhankelijke rechter ervan kan overtuigen dat dat bewijs er is, krijgt 10.000 dollar mee naar huis.

  Dr. Joseph Mastropaolo is creationist en wetenschapper en initiatiefnemer van de bijzondere ‘wedstrijd’ die de naam Literal Genesis Trial Contest draagt. Het is vrij simpel. Mensen die niet in een letterlijke interpretatie van de Bijbel geloven, worden opgeroepen om met wetenschappelijk bewijs te komen dat een letterlijke interpretatie van Genesis, het Bijbelboek waarin het scheppingsverhaal te vinden is, tegenspreekt. Mastropaolo zal zelf aan proberen te tonen dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat een letterlijke interpretatie van de Bijbel in de weg staat.

  Meer

  Lees hier de exacte regels voor de Literal Genesis Trial Contest.

  Mastropaolo en zijn ‘tegenstander’ houden hun pleidooi voor een onafhankelijke rechter. Bewijs dat beiden aanvoeren, moet wetenschappelijk zijn, oftewel objectief, geldig, betrouwbaar en geijkt. Voordat de twee hun pleidooi houden, leggen ze allebei 10.000 euro in. De rechter besluit uiteindelijk welke pleiter het sterkste bewijs heeft en die gaat met de 20.000 dollar naar huis.

  Mastropaolo hoopt dat de wedstrijd ertoe leidt dat creationisten en mensen die de Bijbel niet letterlijk nemen, vaker met elkaar in gesprek gaan. Ook hoopt hij dat die gesprekken in de toekomst een hoger niveau bereiken. Vaak hebben discussies omtrent het creationisme en evolutie nu niet de wetenschappelijke basis die ze zouden moeten hebben. De wedstrijd moet de discussie van een wetenschappelijk fundament voorzien. Op basis van dat fundament kunnen in de toekomst verdere discussies worden gevoerd.

  Bronmateriaal

  "Literal Genesis Trial Contest" - Creationsciencehalloffame.org

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd