Oudste flessenpost ter wereld komt na 101 jaar aan

  flessenpost

  Na 101 jaar in het water te hebben gelegen, is de oudste flessenpost ter wereld eindelijk aangekomen. De fles – met daarin een kaartje van ene Richard Platz – belandde onlangs in de netten van een visser. Die visser wilde de fles terug in zee gooien, maar ontdekte net op tijd dat hij een bijzondere vondst had gedaan.

  De fles en het kaartje gaan namelijk de boeken in als de oudste flessenpost die tot op heden is teruggevonden. De fles en het kaartje zijn namelijk net één jaartje ouder dan de vorige recordhouder.

  Visser Konrad Fischer ontdekte het oude bierflesje in zijn netten. Hij wilde het flesje in eerste instantie terug in zee gooien, tot hij zag dat er iets in de fles zat. Het bleek een kaartje te zijn, geschreven door ene Richard Platz uit Berlijn. Platz vraagt op het kaartje of iemand hem een kaartje terug wil schrijven en heeft twee postzegels (van het Duitse keizerrijk) bijgesloten.

  Medewerkers van het Internationale Maritieme Museum in Duitsland hebben inmiddels bevestigd dat de flessenpost meer dan honderd jaar oud is en dat het hier dus gaat om de oudste flessenpost ter wereld. De komende maanden zal de flessenpost in het museum tentoon worden gesteld.

  Bronmateriaal

  "Älteste Flaschenpost der Welt ist angekommen" - Internationales-maritimes-museum.de
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door het Internationales Maritimes Museum.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd