Orkaan vertraagt opruimwerkzaamheden Golf van Mexico

  Klotsende golven en sterke windvlagen hebben ervoor gezorgd dat de opruimwerkzaamheden van de olie in de Golf van Mexico voorlopig zijn vertraagd. De orkaan Alex is de eerste Atlantische orkaan van het nieuwe orkaanseizoen en gaat in de richting van de Amerikaanse staat Texas.

  Op dit moment bevindt Alex zich ver van het epicentrum van de schoonmaakoperatie van BP, maar toch legde het Britse oliebedrijf enkele werkzaamheden stil door hoge golven en harde windvlagen.

  Slechts twee boten pompen momenteel olie uit de Golf van de Mexico, op de plek waar het boorplatform Deepwater Horizon tien weken geleden explodeerde.

  Volgens BP hebben de golven op de plek van het olielek een hoogte van twee meter. De wind heeft een snelheid van 22 knopen, wat overeenkomt met windsnelheid 6 (krachtig).

  Door de barre weeromstandigheden kan BP de Helix Producer niet inzetten. Met de inzet van de Helix Producer verdubbelt de capaciteit van BP’s opruimwerkzaamheden. Op dit moment vangen de twee schepen bijna 25.000 vaten olie per dag, terwijl er 30.000 tot 60.000 vaten olie per dag uit het lek spuiten.

  Op dit moment is 1,6 miljoen tot 3,6 miljoen olie in de Golf van Mexico terecht gekomen.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd