Opvouwbare netstekker wint internationale award

De MacBook Air – de dunste laptop ter wereld – wordt in Engeland geleverd met een dikke netstekker. Dat moet anders kunnen, dacht student Min-Kyu Choi van het Royal College of Art in Londen. Hij ontwierp een opvouwbare stekker, waarmee hij de Brit Insurance internationale Design of the Year-award won. Choi versloeg negentig rivalen.

Choi was teleurgesteld toen hij de MacBook Air kocht. Hij dacht dat de laptop dun genoeg was om in een kleine, dunne tas mee te nemen, maar toen bleek er een dikke netstekker bij te zitten. Helaas voor hem paste de stekker niet makkelijk in de tas.

Gelukkig wist Choi dit probleem op te lossen. Hij kwam op het idee om een platte netstekker te maken. De Britse netstekker Type G BS 1363 bestaat uit drie pinnen in de vorm van een driehoek. Door twee pinnen een kwartslag te draaien, ontstaat een horizontale lijn.

Om de opvouwbare netstekker te gebruiken moet de gebruiker twee pinnen een kwartslag draaien, waardoor de oorspronkelijke Engelse vorm ontstaat.

De opvouwbare netstekker wordt eind dit jaar officieel gelanceerd. Artiest Antony Gormley, voorzitter van het jurypanel, vindt het ontwerp van de netstekker uitstekend. Hij verwacht dat Choi heel rijk kan worden als de nieuwe netstekker goed wordt gepromoot.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd