Oplaadstation op zonne-energie brengt elektrische auto dichterbij

Nu een liter benzine meer dan 1,60 euro kost en de olieprijzen in 2011 waarschijnlijk weer gaan stijgen, wordt de elektrische auto steeds aantrekkelijker. Maar er is één probleem: de nodige (duurzame) infrastructuur ontbreekt. Maar ook die laatste hobbel wordt nu verholpen. Honda start met een proefproject: een oplaadstation voor elektrische auto’s dat draait op zonne-energie.

Het is een proefproject dat vooral duidelijk moet maken wat beter kan en moet. Vaststaat dat het rijden in een elektrische auto aan het eind van het liedje een stuk aantrekkelijker moet worden. Belangrijke vragen zijn: vinden de Japanners de auto en het oplaadstation gemakkelijk? En leveren de zonne-panelen genoeg energie op?

Duurzaamheid
Maar gebruiksvriendelijkheid is niet de enige prioriteit. Ook de duurzaamheid staat hoog op de agenda. Uiteindelijk moeten steeds meer mensen op de elektrische auto overstappen en hun ecologische voetafdruk sterk verkleinen.

Hybride
De futuristische oplaadstations zijn overigens niet alleen bestemd voor elektrische auto’s. Ook hybride voertuigen en elektrische scooters kunnen er terecht.

Het lijkt erop dat de elektrische auto met dit soort initiatieven toch steeds een stapje dichterbij komt. Of de auto’s uiteindelijk zo aantrekkelijk worden dat we er en masse één aanschaffen, is natuurlijk nog even afwachten.

Foto: Honda

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd