Ophef over levend gekookte pup

Dat ze in China honden eten, weten we allemaal. Maar foto’s van een vrouw die een levende pup boven het vuur hangt, blijven confronterend.

De foto’s verschenen onlangs op internet en hebben in China voor een enorme ophef gezorgd. Op de foto’s is te zien hoe een zwerfhondje levend boven het vuur wordt geroosterd. Een praktijk die veelvuldig in China voorkomt, zo stellen buitenlandse media.

Zwerfhond
In China wordt veelvuldig hondenvlees gegeten. Het grootste deel is afkomstig van honden die er speciaal voor zijn gefokt. Maar het is niet ongewoon dat ook zwerfhonden aan het spit belanden.

WIST U DAT…

Onrust
En hoewel iedereen dat weet, hebben de foto’s waarop te zien is hoe het gebeurt toch voor een hoop onrust gezorgd, zo meldt Treehugger.com. Op fora wordt boos gereageerd. Sommige mensen vinden het walgelijk. Anderen hopen dat de vrouw in een volgend leven als hond terugkomt.

Hoewel de foto’s zeker door hondenliefhebbers als schokkend kunnen worden ervaren, kan de publicatie toch nog tot wat goeds leiden, zo hopen dierenvrienden. Die verontwaardiging zou omgezet kunnen worden in actie en zo uiteindelijk een einde aan deze praktijken kunnen maken.

Bovenstaande foto is gemaakt door Rob Sheridan (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd