“Maak alle geheime ufo-files openbaar”

Mario Borghezio, een Italiaans EU-parlmentslid, roept de lidstaten van de Europese Unie op om al hun geheime ufo-documenten openbaar te maken. “Het publiek moet ingelicht worden over alle mogelijke buitenaardse contacten met de aarde,” aldus Borghezio.

“Geïnteresseerden moeten ten alle tijden alle ufo-data kunnen inkijken,” zegt Borghezio, die voor het ultrarechtse Lega Nord in het Europees Parlement zit. “De mensen hebben daar recht op, ook al zijn die door militaire bronnen verzameld. De doofpotoperatie moet stoppen.”

Het zou niet de eerste keer zijn dat ufo-data wordt vrijgegeven. Vorig jaar publiceerden de Britten nog een 4.000 pagina’s tellend verslag op het internet over 800 mogelijke buitenaardse contacten tussen de jaren ’80 en ’90. De laatste jaren valt het ter beschikking stellen van UFO-verslagen aan het publiek onder de ‘Freedom of Information’-wet.

Borghezio: “Er moet een wetenschappelijk centrum komen om deze materie te onderzoeken. Op die manier kunnen belangrijke wetenschappelijke en technologische doorbraken worden geforceerd.” Borghezio zoekt steun bij de andere Europese parlementsleden, maar tot dusver zonder succes. Van de 736 afgevaardigden in Straatsburg heeft hij nog maar achttien handtekeningen weten te verzamelen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd