Open Hazards Group: ‘Wij voorspelden aardbeving’

 GEOLOGIE  Een aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter zorgde afgelopen zaterdag voor chaos en zeker veertien gewonden in Taiwan. De aardbeving kwam voor velen als een verrassing, maar niet voor de Open Hazards Group; zij beweren de aardbeving nauwkeurig te hebben voorspeld.

“De Open Hazards Group voorspelde de verwoestende aardbeving die Taiwan op zaterdagavond om 21.02 trof, nauwkeurig,” zo vermeldt ene Jill op de site van Open Hazards Group. “Een screenshot van de voorspelling laat de openhazards.com voorspellingen in detail zien.” Op een kaartje is te zien waar het episch centrum ligt en hoe ver de beving te voelen is. “De voorspelling is voor de aardbeving plaatsvond op onze site gepost.”

De aardbeving vond zaterdagavond plaats. Het episch centrum ligt op zo’n 25 kilometer van Hualien. Volgens de Taipei Times is het de zwaarste aardbeving van dit jaar en zijn er meerdere naschokken geweest.

Open Hazards Group bestaat uit wetenschappers, technologen en bedrijfsmensen. De groep beweert hun voorspellingen te kunnen doen dankzij wetenschap en technologie.

Wilt u weten hoe groot de kans is dat bij u in de buurt een aardbeving plaatsvindt? Klik dan hier. Vul uw plaatsnaam, de straal en het aantal jaren waarover u de voorspelling wilt laten lopen in en de kans rolt uit de calculator. Wij gingen u voor en berekenden de kans op een verwoestende aardbeving in Rotterdam (5 of hoger op de schaal van Richter) in de komende vijf jaar. Deze bleek 6.5 procent. Breda ligt met 7.6 procent gevaarlijker. En ook in Roermond is het oppassen geblazen: 8,9 procent. De beruchte breuk bij Los Angeles gaat volgens de groep zeker voor problemen zorgen: 88 procent kans.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd