Ook mannen faken orgasme

Vrouwen zijn niet de enigen die wel eens doen alsof: mannen kunnen er ook wat van. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Kansas onder 200 studenten. Zo’n 25 procent van de mannen gaf aan wel eens een orgasme te faken. De belangrijkste reden? Een einde willen maken aan de seks zonder de partner te kwetsen.

Uit diverse onderzoeken is al gebleken dat de helft tot driekwart van alle vrouwen wel eens doet alsof ze een orgasme krijgt. Omdat het voor mannen op dit gebied veel moeilijker is om te doen alsof, is daar eigenlijk nog weinig onderzoek naar gedaan. De onderzoekers van de universiteit van Kansas besloten daarom actie te ondernemen en vroegen 180 mannen en 101 vrouwen naar hun seksleven.

De cijfers
Van de mannen die wel seksuele ervaringen hadden, maar nog nooit echt seks hadden gehad, had tien procent wel eens zijn toevlucht genomen tot een fake orgasme. Onder de vrouwen was dat 19 procent. Van de mannen die al wel seks hadden gehad was dat 28 procent en voor de vrouwen 67 procent. De meeste nagebootste orgasmen traden op tijdens de geslachtsgemeenschap.

Tijd
De belangrijkste reden voor mannen om te doen alsof, was tijd. Als het te lang duurde of een orgasme onwaarschijnlijk was, maakten ze er middels een nep-orgasme een einde aan. Ongeveer de helft van de mannen gaf toe dat te doen om de partner niet te kwetsen.

WIST U DAT…

Opmerkelijk is dat sommige van de proefpersonen aangaven een nep-orgasme boven een echt orgasme te verkiezen. “Sommige vrouwen schreven dat ze wel een orgasme hadden kunnen hebben, maar dat ze besloten om te doen alsof, zodat het orgasme op het juiste moment kwam: voor of tijdens het orgasme van de man,” zo melden de onderzoekers. Zulke ongeschreven regels over wie er als eerste klaar moet komen, verklaart mogelijk de druk die zowel de vrouw als man kunnen ervaren.

Bronmateriaal

"" - 

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd