Onrust in Libanon om snuifbaar energiepoeder

 GEZONDHEID  In Libanon is een nieuw product op de markt verschenen: BullShot. Dit poederproduct kan opgesnoven worden en geeft direct energie. Veel inwoners van het land vragen zich af hoe veilig het is en zijn bezorgd dat het product jonge kinderen kan aansporen op drugsgebruik.

Op dit moment is BullShot niet meer te koop in Libanese winkels. “We hebben het product tijdelijk uit de schappen gehaald, omdat autoriteiten dat vroegen”, vertelt Charbel Khalil van het bedrijf BullShot.

BullShot is gemaakt van guarana, een cafeïnehoudend zaadje van een klimplant in het Amazongebied. Guarana wordt hier in het westen veel gebruikt in energiedrankjes, die vooral bij jongeren populair zijn.

De grootste zorg hebben inwoners over de poedervorm van het product. Het verschil tussen BullShot en cocaïne is nauwelijks te zien. “Het is misschien niet schadelijk voor iemands gezondheid, maar het kan wel gevaarlijk zijn voor de hersenen”, vertelt elektricien Bchara Antonios in een van de kranten. ” Eerst begin je met dit en daarna wil je drugs proberen.”

“Natuurlijk is het niet een drug, maar de manier waarop het wordt gebruikt leidt misschien tot verslavingen”, vertelde minister van gezondheid Mohammed Jawad Khalifeh vandaag tijdens een nieuwsconferentie.

Het is de vraag of het product binnenkort weer terugkeert in de winkelschappen.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd