Onmisbare gadgets in de keuken

Herinnert u zich de voedselprinter nog? Er zijn meer onmisbare keukengadgets op komst! Scientias.nl introduceert de perfecte chocolademachine, de kookchirurg en de beste mixer ooit. Over dertig jaar kunnen we niets anders zeggen dan “eet smakelijk”!

De chocolademachine is een mixer, die bestaat uit verschillende kamers. In deze kamers zitten verschillende noten en chocoladevarianten. Vul de kamers met de ingrediënten die u lekker vindt, zoals stukjes pure chocolade, chocolademousse en gebroken walnoten. Vervolgens stelt u een programma in. Zo weet de chocolademachine precies hoe u een toetje wilt maken. Met één druk op de knop krijgt u voortaan altijd het gewenste toetje. Wij denken aan de meest geweldige chocoladecreaties. Dat is smullen!

Oog voor detail
Vindt u het schillen van een mango een lastige taak? Of krijgt u een biefstuk niet lekker gekruid? De kookchirurg is de oplossing! Deze ‘chirurg’ gebruikt verschillende stukken gereedschap om te boren, kruiden toe te dienen en te snijden. Deze robot heeft oog voor detail.

De kookchirurg heeft een laser, die gefocust kan worden op een stuk vlees. Zo is uw biefstuk aan de buitenkant goed gaar en aan de binnenkant mooi rosé. “De kookchirurg kan ook vet verbranden”, zegt Marcelo Coelho van Smart Cities, die de toekomstige keukengadgets bedacht. “Of een bepaald patroon in het eten verweven. Zo proeft de eerste hap anders dan de laatste.”

Moeder der mixers
Als laatste presenteren wij de moeder van alle mixers: de Virtuoso Mixer. Deze mixer is in staat om ingrediënten perfect te mixen. Zo zijn er tientallen kamers met verschillende functies, zoals mengen of verpulveren. De ingrediënten worden ondertussen op temperatuur gehouden, zodat u kunt genieten van een warme hemelse modder of een ijskoude smoothie.

Wij bepalen
“Ik hoop dat deze machines ooit realiteit worden”, zegt Coelho. “Mensen worden zich dan bewuster van wat ze eten. Met deze apparaten kunnen we namelijk zelf bepalen wat we eten en hoe het wordt bereid.”

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd