Ongecontacteerde stam van dichtbij gekiekt

De nieuwe foto’s zijn de meest gedetailleerde kiekjes die ooit van zo’n geïsoleerde stam zijn gemaakt.

De organisatie Survival International heeft de foto’s vrijgegeven. Het gaat om de Mashco-Piro-indianenstam die in het zuidoosten van Peru leeft.

Bewoonde wereld
Volgens Survival International – een organisatie die de belangen van stammen als deze behartigt – hebben de indianen het niet gemakkelijk. Nog niet zolang geleden leefden ze nog in een afgelegen deel van de wereld, maar nu komt de bewoonde wereld steeds dichterbij. En dat bedreigt hun manier van leven en hun identiteit. De Peruaanse overheid heeft reeds aangegeven de stam te willen gaan beschermen.

De indianenstam in Peru. Foto: © Survival / Gabriella Gali / Uncontactedtribes.org.

Rust
Het is heel bijzonder dat er anno 2012 nog stammen zijn die geheel geïsoleerd leven. Toch lijken de indianen niet anders te willen. Vorig jaar werd een man die regelmatig voedsel en andere producten voor de indianen achterliet door een pijl van een indiaan gedood. Een signaal dat de indianen boven alles vooral met rust willen worden gelaten, zo denken antropologen.

Het verhaal van de Mashco-Piro-indianen staat niet op zichzelf. Naar schatting zijn er wereldwijd ongeveer honderd stammen die zeer geïsoleerd leven en nog nooit contact met de buitenwereld hebben gehad.

Bronmateriaal

"Opnieuw opzienbarende close-up foto’s van ongecontacteerde Indianen" - Survivalinternational.nl
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door © Survival / Diego Cortijo / Uncontactedtribes.org (via Survival International).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd