‘Ondeugende’ octopus grijpt dolfijn bij zijn genitaliën

Wetenschappers hebben voor de kust van Kalamos een wel heel bijzondere foto gemaakt. Op de foto is te zien hoe een octopus een dolfijn op een wel heel gevoelige plek vastgrijpt..

De onderzoekers bestudeerden in de Ionische Zee een groep van vier tuimelaars. “Eén van de dolfijnen verraste ons door met een onverwachte gast aan zijn buik uit het water te springen,” zo schrijft onderzoeker Joan Gonzalvo.

De octopus bevond zich ook nog eens op een gevoelig plekje. Namelijk op de genitale gleuf van de dolfijn. “Ter plekke wisten we niet goed wat er nu aan de buik van de dolfijn hing. We waren dan ook verrast toen we de foto’s bestudeerden en deze ondeugende octopus ontdekten!”

De dolfijn springt uit het water in een poging de octopus kwijt te raken. Foto: Joan Gonzalvo / Tethys Research Institute.

Waarschijnlijk sprong de dolfijn uit het water om zich van de octopus te ontdoen. De dolfijn leek geen hinder ondervonden te hebben van de ongewenste gast. De onderzoekers bestudeerden de dolfijn nog zeker twee uur. En gedurende deze twee uur zwom de dolfijn rustig met de soortgenoten mee.

Foto: Joan Gonzalvo / Tethys Research Institute.

Bronmateriaal

"Naughty octopus" - Ioniandolphinproject.org
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Joan Gonzalvo / Tethys Research Institute.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd