Olielek in de Rode Zee

Al vijf dagen lekt er olie in de Rode Zee voor de kust van Egypte. “De verantwoordelijke bedrijven hebben niemand gewaarschuwd”, zegt Amr Ali van het Hurghada Environmental Protection & Conservation Agency. “Het is catastrofaal!” Op dit moment heeft de olievlek een lengte van twintig kilometer.

De afgelopen dagen bereikten grote hoeveelheden olie de kust van Hurghada, een Egyptische badplaats waar jaarlijks miljoenen toeristen komen duiken en snorkelen.

De olie is afkomstig van een boorplatform ten noorden van Hurghada. “We nemen maatregelen om ervoor te zorgen dat dit niet nogmaals gebeurt”, stelt Ali. ” De verantwoordelijke bedrijven willen de schade betalen, maar we maken ons vooral zorgen om het milieu.”

De Egyptische overheid beweert dat het olielek onder controle is. Op dit moment worden er maatregelen genomen om de vervuiling in de Rode Zee tegen te gaan. Ongeveer 2.000 mensen proberen de olie op te ruimen.

Egypte noemt niet welke bedrijven verantwoordelijk zijn voor de olievervuiling. Willen de bedrijven gezichtsverlies voorkomen?

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd