Nostradamus: ‘Wereldoorlog in 2010’

 GESCHIEDENIS  Rampspoed en ellende. 2010 wordt een heftig jaar, als we de zieners en astrologen moeten geloven. Zij sluiten zich daarmee aan bij Nostradamus (1503-1566). Hij voorspelde voor 2010 de opkomst van een harteloze, bloeddorstige leider die met zwaard en vuur zal regeren. En ook de mysterieuze Maagd moet oppassen.

Onderzoekers hebben zich gericht op de voorspellingen van Nostradamus en komen tot de conclusie dat 2010 er niet al te best uit ziet. Zo zouden er problemen ontstaan met de handel, staat er een gevaarlijke leider op en zou een mysterieuze Maagd dit jaar dood moeten. Of dat nog niet genoeg is spreekt Nostradamus ook van Satan’s arch of fury’, Volgens de onderzoekers bedoelt de oude ziener daar een ballistische raket mee.

Om u nog even wat moed mee te geven voor het naderende nieuwe jaar, zetten we de voorspellingen graag op een rij. Als we Nostradamus moeten geloven, staat het volgende te gebeuren:
– Er breekt een derde Wereldoorlog uit, waarschijnlijk in november. Daarbij zullen bacteriologische en chemische wapens worden ingezet.
– Er zal een conflict ontstaan tussen West-Europa en de Verenigde Staten.
– Ook Groot-Brittannië en Frankrijk gaan met elkaar in gevecht.
– Het is mogelijk dat er een gewapend conflict ontstaat nabij Oekraïne.
– Europa krijgt te maken met een economische neergang.
– Er zal een catastrofe plaatsvinden op de Zwarte Zee. Hier is gifgas bij betrokken.

2010 is sowieso een jaar dat de gemoederen bezighoudt. Zo waagden futurologen zich aan het eind van de twintigste eeuw ook al aan een voorspelling. En volgens hen zou het leven in 2010 radicaal veranderd zijn ten opzichte van hun tijd. Het lijkt erop dat we hen teleurstellen, want om aan hun voorspellingen te voldoen, moeten we het volgende bereikt hebben:
– Een nieuwe unie met daarin de VS, Europa en landen rondom de Grote Oceaan.
– Nieuwe politieke en economische vormen die de wereld op zijn kop zetten.
– Robots maken deel uit van het dagelijks leven.
– Het UFO-mysterie wordt opgelost en aliens bezoeken de aarde.

De zieners zijn het er over eens dat 2010 – het jaar van de Tijger – een lastige wordt. Maar tegelijkertijd brengt het jaar volgens hen veel kansen die nodig zijn om de mensheid verder te helpen. Met het oog op alle rampspoed is dat echter een schrale troost…

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd