Nooit meer een wachtwoord nodig dankzij slim toetsenbord

toetsenbord

Anno 2015 gebruiken nog veel mensen wachtwoorden als ‘123456’ en ‘qwerty’. Het wordt tijd voor een betere oplossing. Vingerafdrukherkenning is praktisch, maar is niet onfeilbaar. Een internationaal team van wetenschappers presenteert in het wetenschappelijke journaal ACS Nano een nieuw toetsenbord, dat jouw typgedrag herkent.

Het intelligente toetsenbord is voorzien van de nieuwste snufjes. Ten eerste herkent het toetsenbord wie er typt. Het systeem analyseert hoe hard iemand op de toetsen ramt en hoe snel er getypt wordt. Als iemand jouw computer gebruikt, dan heeft het toetsenbord dit snel in de gaten en zal er stiekem een berichtje gestuurd worden naar jouw telefoon om je te waarschuwen.

Apparaten opladen door te typen
Verder maakt het toetsenbord zichzelf schoon. De toetsen zijn uitgerust met een speciale coating, die stof en vuil afstoten. Daarnaast gebruikt het toetsenbord geen stroom. Het toetsenbord zet mechanische stimuli – oftewel het tikken op de toetsen – om in elektronische signalen. Typt iemand meer dan 100 tekens per minuut? Dan is het mogelijk om andere apparaten op te laden!

Andere toetsenborden
Overigens werken er verschillende teams aan nieuwe toetsenborden. Twee jaar geleden introduceerden onderzoekers van het Max-Planck-Gesellschaft een speciaal toetsenbord voor touchscreens. Met dit nieuwe toetsenbord kunnen gebruikers tot wel 34 procent sneller typen. Wel vergt dit toetsenbord enige training, omdat er geen gebruikt wordt gemaakt van de bekende QWERTY of AWERTY-indeling.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd