Noem mensen met obesitas ‘dik’

Het is goed om mensen met obesitas ‘dik’ te noemen, vindt Anne Milton, de Britse minister van publieke gezondheid. Op dit moment gebruiken doktoren en gezondheidswerkers vaker de term obesitas, omdat ze ‘dik’ niet durven te zeggen. Milton denkt dat het label ‘dik’ mensen sneller aanmoedigt om hun levensstijl te wijzigen.

“Als ik in de spiegel kijk en ik denk dat ik lijd aan obesitas, dan ben ik minder bezorgd dan dat ik denk dat ik dik ben”, zegt Milton, een voormalige verpleegster. “Mensen moeten geactiveerd worden om gezonder te leven.”

Veel Britten kampen met overgewicht. De afgelopen tien jaar steeg het percentage Britten met overgewicht erg snel. Twee jaar geleden werd bijna een kwart van de volwassenen en veertien procent van de kinderen geclassificeerd als te dik.

Steve Field van het Royal College of General Practitioners is blij met de woorden van Milton. Hij vindt dat doktoren eerlijker moeten zijn naar patiënten toe. “Obesitas is iets dat mensen kan overkomen, maar het is niet iets wat mensen zijn”, zegt Field.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd