Microplastics, die minuscule stukjes plastic die overal in ons milieu opduiken, zijn tegenwoordig vrijwel onvermijdelijk. Ze ontstaan onder meer door het wassen van synthetische kleding, de slijtage van banden en de afbraak van plastic verpakkingen. Maar ook in schoonheidsproducten, zoals scrubs en tandpasta, worden...
Wij mensen maken er het liefst een salade van, maar we zijn zeker niet de enige diersoort die houdt van zeewier. Ook koeien werken het met smaak naar binnen. En dat is goed nieuws voor het klimaat: de methaanuitstoot van de boerderijdieren daalt namelijk...
De afgelopen zes decennia is de efficiëntie van de wereldwijde voedselproductie flink toegenomen. Toch is er nog werk aan de winkel.
In een uitgebreide studie,...
Zes van de negen planetaire grenzen hebben we momenteel al overschreden. Kunnen we eigenlijk wel op deze planeet leven zonder hem te vernietigen? Een...
Wetenschappers hebben een bijzonder type plastic ontwikkeld dat de strijd aangaat met een van de grootste vervuilers van onze tijd: microplastics. Het nieuwe materiaal...
Ze zitten in je regenjas, je pannekoekenpan en zelfs in je drinkwater: PFAS-verbindingen. Deze hardnekkige chemische stoffen breken vrijwel niet af in de natuur...
Wetenschappers aan de Amerikaanse universiteit Virginia Tech hebben een veelbelovende methode ontdekt om plasticafval om te zetten in bruikbare producten zoals zeep en wasmiddelen.
De...
Maar als we niets doen, kan de hoeveelheid plasticafval wereldwijd tegen 2050 verdubbelen, zo waarschuwen onderzoekers.
We gebruiken allemaal dagelijks plastic. Het is een essentieel...
Het aantal olifanten in Afrika is in vijftig jaar tijd drastisch afgenomen, ondanks verwoede pogingen van ngo’s om de populaties te herstellen.
Tussen 1964 en...