Ultrabewerkt voedsel, het klinkt alsof het heel slecht voor je is. Maar waarom? Daar doen wetenschappers nog steeds onderzoek naar. En de resultaten vallen niet mee. Een nieuwe Franse studie laat zien dat er een verband is met onder meer diabetes.
Het lijkt met voedseladditieven...
"Over de verzuiling heen, is er troost voor iedereen", zong VOF de Kunst al in 1987. Waar de zanger het over had? Een kopje koffie! We drinken ons bakje graag sterk en als zuinige Nederlanders gebruiken we dan het liefst zo min mogelijk koffiebonen....
Kauw je vaak op kauwgom? Dan krijg je mogelijk tienduizenden microplastics binnen in het jaar.
Microplastics hebben ons lichaam stilzaam gekoloniseerd: ze circuleren onopgemerkt in...
Een groot Amerikaans onderzoek toont aan dat het vervangen van boter door plantaardige oliën het risico op vroegtijdig overlijden aanzienlijk kan verminderen. Deze bevinding...
Het mediterrane dieet, dat rijk is aan groenten, fruit, volle granen, peulvruchten, olijfolie en vis, staat bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Maar hoe zit het...
Kamelenmelk zit boordevol unieke bioactieve peptiden die antimicrobiële en bloeddrukverlagende eigenschappen kunnen hebben, wat niet alleen je spijsvertering ten goede komt, maar ook het...
Oudere volwassenen die regelmatig eieren eten, lijken een kleinere kans te hebben om te overlijden, zowel aan hart- en vaatziekten als aan andere oorzaken.
Eieren...
Italiaanse wetenschappers hebben een oplossing gevonden voor een eeuwenoud keukenprobleem: hoe kook je een ei waarbij zowel het eiwit als de dooier perfect gaar...
Een nieuwe studie hint erop dat het dagelijks nemen van één gram omega-3-vetzuren wel eens zou kunnen helpen om de biologische veroudering bij ouderen...