Nieuwe zoektocht naar Ark van Noach start eind dit jaar

  ark

  Is dit de Ark van Noach?
  Is dit de Ark van Noach?
  Is het verhaal over de Ark van Noach een mythe of de waarheid? Wetenschappers gaan dit najaar de houten constructie op de berg Ararat in Turkije onderzoeken. Deze constructie werd in 2010 gevonden dankzij satellietbeelden. De evangelische onderzoekers meldden dat zij 99% zeker zijn dat het echt de Ark van Noach is.

  In het bijbelverhaal is te lezen dat Noach een boot bouwt om zijn directe familieleden en dieren te redden van de zondvloed. De wereld verandert in één grote zee. Na een tijd zakt het waterniveau en strandt de boot op een stukje land. Velen geloven dat dit berg Ararat is, het hoogste punt in de omgeving.

  Voedselresten, stallen en potten
  Verschillende wetenschappers hebben de houten constructie onderzocht. Er zijn mogelijke voedselresten aangetroffen en kleine deurtjes. “Er zijn ruimten gevonden die lijken op stallen. Er ligt een balk met acht pinnen met vierkanten koppen, waarschijnlijk bedoeld om dieren aan vast te binden”, vertelt onderzoeker Gerrit Aalten. Verder vonden de Nederlandse archeoloog Jeroen Rensen en de Belgische arts Dr. Marcel Verheyen resten van potten op de inmiddels beroemde plek.

  Terug naar Ararat
  Nu gaan wetenschappers opnieuw naar de berg Ararat om alle vragen over de Ark van Noach te beantwoorden. De onderzoekers gaan de berg beklimmen en proberen om de houten constructie te filmen. “Wat gebeurt er als folklore en wetenschap met elkaar in contact komen? We gaan documentaires maken en willen in 2015 een live-uitzending verzorgen”, vertelt Walter Tiemessen van Fact Forward.

  Houd Scientias.nl in de gaten om deze interessante missie te volgen!

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd