Nieuwe wet laat zwangere vrouwen eerst echo bekijken

  Volgens een nieuwe wet in de Amerikaanse staat Oklahoma moeten zwangere vrouwen eerst een echografie bekijken van hun ongeboren kind, voordat ze tot abortus overgaan. Op die manier willen de autoriteiten ervoor zorgen dat minder vrouwen hun kind laten weghalen.

  Het is altijd mogelijk dat de vrouw in kwestie weigert om de beelden te bekijken. In dat geval zijn de dokters verplicht om minstens een uur voor de operatie een gedetailleerde beschrijving te geven van wat er op de beelden te zien is. Het is echter wel zo dat vrouwen die een abortus wegens medische redenen laten uitvoeren, vrijgesteld worden van deze praktijk. Dit geldt echter niet voor slachtoffers van incest of verkrachting.

  “Het proces van abortus wordt vermenselijkt wanneer iemand de baby een gezicht heeft,” zeggen Anti-abortusaanhangers. “Het geeft moeders ook de kans om een band te krijgen met hun kind.”

  Oklahoma is niet de enige staat waar het tonen van een echografie verplicht is. Ook in andere Amerikaanse staten zijn dokters al verplicht om een gelijksoortig proces door te voeren, maar daar kunnen vrouwen ervoor kiezen om de beelden al dan niet te bekijken.

  Bronmateriaal

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd