Nieuwe spin is deels albino

Wetenschappers hebben in Australië een nieuwe soort spin ontdekt. Het beest is met een hele witte kop een gedeeltelijke albino.

De spin werd ontdekt door een inwoner in een klein stadje in het westen van Australië. Deze inwoner stopte de spin in een potje en stuurde het op naar het museum. Daar wisten ze niet wat ze zagen. “Ik viel haast om toen ik het witte hoofd zag,” moet Mark Harvey, curator van het betreffende museum, bekennen.

Valdeurspin
De spin is ongeveer drie centimeter breed. Het is een valdeurspin. Deze spinnen brengen een groot deel van hun leven door in een holletje. Ze bespannen hun holletje en de omgeving ervan met draden. Als een insect deze draden raakt, komt de spin tevoorschijn om zijn prooi te grijpen.

WIST U DAT?

Onbekend
Waarschijnlijk werkt de nieuwe spinnensoort op dezelfde manier. “Helaas weten we niets over zijn levensgeschiedenis,” vertelt Harvey. “We nemen aan dat hij net als andere valdeurspinnen hun hele leven in holletjes woont en wanneer de mannetjes volwassen worden, gaan ze op zoek naar vrouwtjes.”

De nieuwe spinnensoort heeft nog geen officiële Latijnse naam gekregen en gaat voorlopig de boeken in als de albino valdeurspin. Vooralsnog is het exemplaar in het potje het enige exemplaar dat van deze soort is teruggevonden.

Bronmateriaal

"New "Albino" Spider Found in Australia" - Nationalgeographic.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Volker W. Framenau.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd