Nieuwe manier om bier te tappen: van onderen naar boven

Ooit erover nagedacht om bier op een andere manier te tappen? De mannen van GrinOn wel! Zij ontwikkelden een bijzonder systeem waarmee het mogelijk is om bierglazen van onderen naar boven te vullen. Hierdoor kunnen barmannen negen keer sneller tappen dan nu. Zo is het mogelijk om 56 biertjes te serveren in één minuut. Daarnaast gaat er geen druppel verloren.

Het systeem werkt heel simpel. Er zit een klein gat in de bodem van de plastic beker. Dit gat wordt bedekt met een ronde magneet. Door de kracht van het spuitende bier wordt de magneet omhoog getild, tot het gewicht van de gevulde beker met bier zwaarder is. Dan valt de magneet op z’n plek en kan de barman het biertje serveren.

De speciale GrinOn-bekers kosten 30 dollarcent meer dan normale wegwerpbekers. Toch kunnen de kosten verder dalen door advertenties te drukken op de magneten. De magneten kunnen na het drinken namelijk verwijderd worden en op een koelkast geplakt worden.

In Las Vegas zijn een paar testen met het nieuwe systeem goed bevallen. Hopelijk zien we dit innovatieve systeem snel in een Nederlandse of Belgische kroeg!

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd