Nieuwe gehoornde dinosaurus ontdekt

dinosaurusPaleontologen hebben schedelfragmenten van een mysterieuze dinosaurus gevonden. De Mercuriceratops gemini is een bijzondere dino met hoorns. Het dier was zes meter lang en had een gewicht van meer dan twee ton. De Mercuriceratops gemini leefde 77 miljoen jaar geleden tijdens het Krijt.

De Mercuriceratops gemini had een indrukwekkende schedel met vleugels. De dinosaurus had een papegaaiachtige snavel en twee lange hoorns boven zijn ogen. Stel, de Mercuriceratops gemini zou vandaag de dag nog op de aarde lopen, dan vormde het dier geen bedreiging voor de mens. Deze dinosaurus was namelijk een planteneter.

“Deze dino viel met zijn grote vleugels echt op”, zegt paleontoloog Dr. Michael Ryan. “Gehoornde dinosauriërs gebruikten hun schedel om partners aan te trekken, maar tevens om elkaar te identificeren. Dus niet alleen ter bescherming tegen roofdieren.”

De schedelfragmenten zijn gevonden in de Amerikaanse staat Montana en in de Canadese staat Alberta. De vondsten laten zien dat er onder de gehoornde dino’s veel variatie was. Dit is goed op de afbeelding hieronder zichtbaar.

Links de Centrosaurus, rechts de Chasmosaurus. In het midden natuurlijk de Mercuriceratops gemini.
Links de Centrosaurus, rechts de Chasmosaurus. In het midden natuurlijk de Mercuriceratops gemini.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd