Nieuwe elektrische motorfiets kan 380 kilometer afleggen

Vandaag presenteerde het studententeam STORM Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven haar elektrische toermotorfiets: de STORM Pulse. Deze elektrische motor kan een afstand van 380 kilometer afleggen zonder opladen.

De actieradius komt niet als een verrassing. Vorige week voorspelde Scientias.nl dat de motor een afstand van circa 400 kilometer zou kunnen afleggen. Een lagere afstand zou niet immers niet revolutionair zijn, aangezien bestaande elektrische motors al een actieradius van 200 kilometer hebben. Wat blijkt nu: de redactie had gelijk!

Met deze motorfiets gaat het studententeam in 2016 een reis om de wereld maken. Deze ‘STORM World Tour’ zal zo’n tachtig dagen gaan duren, waarbij de motor 26.000 kilometer aflegt. De studenten willen dan de potentie van duurzaam vervoer laten zien. Zij zien de STORM Pulse als het voertuig van de toekomst: efficiënt, stil en – door de hoge actieradius – een gevoel van vrijheid. Daarnaast ziet de motor er heel stoer uit, zoals op onderstaande foto’s van Bart van Overbeeke te zien is.

De studenten ontwikkelden een eigen batterijpakket, dat bestaat uit 24 losse cartridges. Elke cartridge levert 28,5 kWh energie. Ook is het aantal cartridges aan te passen. Dit is handig, want wil je sportief rijden, dan verwijder je een paar batterijen voor een lichter gewicht.

Wil je de STORM Pulse met eigen ogen zien? De motor is begin oktober te bezichtigen tijdens het Intelligent Transportation System World congres in Bordeaux. Iets te ver weg? Ga dan op 9 oktober naar de Dag van de Duurzaamheid in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Daarna gaat de motor naar Engeland (Greenpower Final) en Duitsland (World of Energy Solutions, Stuttgart).

Scientias.nl zal volgend jaar de tour van de STORM Pulse gaan volgen, waardoor jij op de hoogte blijft van alle avonturen en hoogtepunten van het studententeam.

Bronmateriaal

Persbericht TU Eindhoven
Foto's Bart van Overbeeke

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd