Nieuwe collega’s André Kuipers zijn onderweg

Gisteren zijn de drie astronauten met succes vanuit Kazachstan gelanceerd. Ze arriveren morgen bij het ruimtestation.

Op dit moment deelt André Kuipers het internationale ruimtestation met twee collega’s. De drie astronauten die nu onderweg zijn naar het ISS maken de bemanning weer compleet. De zes astronauten werken zo’n twee maanden met elkaar samen. Daarna vertrekken Kuipers en zijn twee collega’s weer richting de aarde.

Joseph Acaba, Gennady Padalka en Sergei Revin werden gisteren in hun Soyuz TMA-04M gelanceerd. Eigenlijk stond hun lancering al veel eerder gepland, maar door problemen met hun ruimtevaartuig werd deze uitgesteld. Behalve de drie astronauten bevindt zich aan boord van de Soyuz traditiegetrouw ook een mascotte. Dit keer is dat ‘Smokey Bear’: een knuffeldier en het Amerikaanse symbool voor de preventie van bosbranden.

Naar verwachting arriveren de drie morgen bij het ISS. Hun aankomst wordt live uitgezonden via NASA TV. De drie astronauten blijven tot half september in het ISS. Kuipers en de twee collega’s waarmee hij naar het ISS vertrok, keren naar verwachting 1 juli weer op aarde terug.

Bronmateriaal

"Expedition 31 Trio Blasts Off for International Space Station" - NASA.gov
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door xx (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd