Nieuw touchscreen luistert naar uw hand

Wetenschappers hebben een touchscreen ontwikkeld dat bediend kan worden met nagels of een knokkel. Het luistert namelijk.

Het touchscreen is voorzien van een microfoon en kan zo onderscheid maken tussen verschillende delen van de hand. Het touchscreen onderscheidt op dit moment: het topje van de vinger, de nagel, de knokkel en de vinger.

Delen
Door te luisteren, weet het touchscreen welk deel van de hand gebruikt wordt. Aan elk deel van de hand kan weer een andere opdracht worden gekoppeld. Het werkt vrij goed: in 95 procent van de gevallen herkent het touchscreen het juiste deel van de hand.

WIST U DAT?

…wetenschappers sinds kort alles in een touchscreen kunnen veranderen? Ook uw hand en kleding bijvoorbeeld!

Hout
Maar het touchscreen kan ook onderscheid maken tussen andere materialen. Bijvoorbeeld hout, metaal of plastic. Pennen die uit deze materialen bestaan, bieden dus mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij het tekenen op een tablet of smartphone. Met een houten pen tekent u en met een metalen pen kunt u het weer wissen.

Maar waar kunnen we dit voor gaan gebruiken? De onderzoekers hebben wel ideeën. Zo zou een tik met de knokkel bijvoorbeeld hetzelfde kunnen bewerkstelligen als een rechtermuisklik. Een tik met de nagel kan dingen ongedaan maken of ervoor zorgen dat u teruggaat naar het beginscherm. Volgens de onderzoekers is het vrij eenvoudig om de touchscreens van bestaande apparaten zoals tablets en smartphones te laten luisteren. Ook hoeft het niet duur te zijn: er hoeft alleen maar een microfoontje aan het scherm gekoppeld te worden.

Bronmateriaal

"Control a touchscreen with raps, taps and flicks" - Newscientist.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door bark (cc via Flickr.com).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd