Nieuw touchscreen laat u echt voelen

Er wordt al jaren aan gewerkt en nu is er dan eindelijk een werkend prototype: een touchscreen dat u echt kunt ‘voelen’.

Het prototype ziet er veelbelovend uit. Het laat mensen texturen ‘voelen’. Dat betekent dat we bij het werken met een touchscreen weer een extra zintuig kunnen gaan gebruiken: tast. En dat kan de manier waarop we met touchscreens werken wel eens revolutionair gaan veranderen.

Hoe?
Maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Zo’n touchscreen dat we echt kunnen voelen? Het werkt met behulp van een zeer lage elektrische stroom. Deze stroom creëert een aantrekkingskracht tussen de vinger en het scherm. Door die aantrekkingskracht licht te veranderen, ontstaat het gevoel dat we texturen echt kunnen voelen.

Zien

Bekijk het prototype hier in actie.

Spelletjes
De technologie kan de manier waarop we met een touchscreen werken flink veranderen. Neem bijvoorbeeld spelletjes waarin we dingen moeten zoeken. Voortaan hoeven we niet alleen meer te kijken, maar kunnen we ook voelen waar objecten zich bevinden.

In de auto
De technologie kan ook een bijdrage leveren aan de veiligheid. Zo hoeven automobilisten niet per se meer naar het scherm te kijken om iets op te zoeken. In plaats daarvan voelen ze gewoon waar de knoppen zitten.

De technologie is klaar om in tablets, telefoons en andere apparaten te worden gestopt. En als we de ontwikkelaar moeten geloven, kan de technologie al binnen één à twee jaar naar onze apparaten komen.

Bronmateriaal

"A touch screen that touches back" - News.discovery.com
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van de site Senseg.com

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd