Nieuw soort springspitsmuis ontdekt in Afrika?

Wetenschappers hebben in Afrika een mysterieus dier op de gevoelige plaat vastgelegd. Zij weten niet was voor dier het is, maar het lijkt een nieuw soort springspitsmuis te zijn. De foto werd gemaakt in Kenia. In Afrika leven verschillende soorten springspitsmuizen, die zich voornamelijk voeden met insecten. De meeste springspitsmuizen zijn niet met uitsterven bedreigd.

Springspitsmuizen hebben iets weg van olifanten. Dit komt door de lange snuit. Grappig genoeg hebben springspitsmuizen en olifanten een gezamenlijke voorouder, net als de zeekoe. Op dit moment zijn er zo’n zeventien soorten springspitsmuizen bekend. De foto is een bewijs dat er een achttiende soort bestaat.

“Het is altijd spannend om een nieuwe soort te beschrijven”, zegt Galen Rathbun van de California Academy of Sciences. Zij ontdekte de springspitsmuis als eerste. De volgende stap is controleren of het zoogdier inderdaad een springspitsmuis is. Wetenschappers kunnen dit controleren door het DNA van het nieuwe dier te vergelijken met DNA van verschillende springspitsmuizen.

Er zijn twee groepen springspitsmuizen: een grote en een kleine variant. Het is zeer waarschijnlijk dat de nieuwe soort bij de grote groep hoort. Linksboven is een foto van het nieuwe dier te zien.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd