Nieuw soort gekko gevonden in Cambodja

Wetenschappers hebben nabij de Cardamombergen in het zuidwesten van Cambodja een nieuw soort gekko gevonden. De nieuwe gekko met de naam Cnemaspis neangthyi is olijfkleurig met lichte vlekken. In de lichte vlekken is een centrale zwarte stip aanwezig.

Gekko’s zijn een familie van hagedissen. Ze zijn voornamelijk te vinden in warme gebieden. Gekko’s verschillen enigszins van hagedissen. Zo zijn de schubben van een gekko kleiner dan van een hagedis. Daarnaast hebben de meeste gekko’s doorzichtige oogleden en klevende gleufjes onder hun tenen.

“Er zijn waarschijnlijk veel meer nieuwe soorten die ontdekt worden nabij de Cardamombergen”, vertelt onderzoeker Neang Thy van Fauna & Flora International. De nieuwe gekko is vernoemd naar onderzoeker Thy.

In het beschermde woud van de Cardamombergen leven minimaal 62 bedreigde diersoorten. Veel van deze diersoorten zijn alleen in Cambodja te vinden.

Er is nog geen foto opgedoken van de Cnemaspis neangthyi. Zodra er een foto uitlekt, wordt deze aan het nieuwsbericht toegevoegd.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd