Nieuw: rijden op zon én wind

Elektrisch rijden wordt nog groener met een nieuw oplaadstation dat energie haalt uit zon en wind.

Nu worden veel elektrische auto’s nog opgeladen met behulp van het ‘gewone’ elektriciteitsnet. En hoewel dat al een stuk groener lijkt dan een ritje naar de benzinepomp, blijft het vervuilend. Want bij die productie van elektriciteit worden fossiele brandstoffen gebruikt.

Zon en wind
Wie echt groen wil rijden, moet dan ook zijn toevlucht nemen tot een oplaadstation op zonne- of windenergie. En dankzij een nieuw ontwerp hoeft u de keuze niet eens meer te maken. Een bedrijf heeft namelijke een oplaadstation ontwikkeld dat zowel op zon als wind draait.

Oplaadstation
Het oplaadstation bestaat uit een paal met daarop een kleine windturbine. Ook bevinden zich zonnepanelen op het oplaadstation. Zon en wind leveren samen genoeg energie om accu’s van auto’s op te laden. En doordat er uit twee vaatjes wordt getapt, spreidt u uw kansen. Bij windstil weer kunt u terugvallen op de zonnepanelen en ‘s nachts kan windenergie uw auto op de weg houden.

Nog dit jaar starten de eerste experimenten met het oplaadstation. Automobilisten in onder meer Barcelona en New York krijgen de mogelijkheid om de uitvinding te testen. Als dat allemaal goedgaat, is het aannemelijk dat het oplaadstation reeds in 2012 op de markt komt.

Bronmateriaal

"Electric vehicle charger powered by wind and solar" - News.discovery.com
Afbeeldingen in dit artikel: via Inhabitat.com.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd