Nieuw filmpje laat u Baumgartners sprong bijna voelen

Er is een nieuw filmpje vrijgekomen waarin de sprong van de sinds zondag legendarische skydiver Felix Baumgartner een huiveringwekkende dimensie krijgt. Beter dan in elk eerder vrijgegeven filmpje is namelijk te zien (en te voelen) hoe Baumgartner de aarde tegemoet tolt.

Wellicht hebt u het zondag allemaal live meegekregen. Miljoenen hielden hun adem in toen Baumgartner zondagavond vanaf een hoogte van zo’n 39 kilometer naar beneden sprong. Waar iedereen toch wel een beetje bang voor was, gebeurde: Baumgartner ging tollen en dreigde zelfs even zijn bewustzijn te verliezen.

Gelukkig liep het allemaal goed af, maar dat hele kleine tollende lichaam ten overstaan van die pikzwarte lucht staat bij velen waarschijnlijk nog op het netvlies gebrand. In een nieuw filmpje dat zojuist is vrijgekomen kunt u een beetje zien hoe Baumgartner dat tollen beleefd moet hebben. De aarde lijkt opeens heel snel te gaan draaien…en deze versnelt alleen maar.

Tijdens de sprong maakten meer dan 35 camera’s opnames van Baumgartners huzarenstukje. De afgelopen dagen zijn al verschillende filmpjes vrijgegeven, maar dit exemplaar spant toch de kroon. U ziet de sprong niet alleen, maar voelt ‘m ook.

Bronmateriaal

"Felix Baumgartners point of view" - Redbullstratos.com
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door Jay Nemeth (via Red Bull Stratos).

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd