Nieuw computersysteem herkent al uw gebaren

Wij mensen praten graag met onze handen en een nieuw computersysteem speelt daar handig op in: het begrijpt al onze gebaren.

Er zijn al wel computers die gebaren begrijpen, maar deze zijn niet zo flexibel. Zo kunnen ze alleen de gebaren ‘vertalen’ die ze in hun vocabulaire hebben zitten. De gebruiker moet deze gebaren dus heel nauwgezet uitvoeren, want anders begrijpt de pc het niet.

Alle gebaren
Een nieuw systeem rekent af met dat probleem. Het kan alle gebaren verwerken zonder dat daar een vaste vocabulairelijst bij komt kijken.

WIST U DAT…

…gebaren tijdens het praten onze gedachten veranderen?

3D
Het systeem werkt met een camera die beweging detecteert en creëert met behulp van deze camera een 3D-beeld van de bewegingen van de gebruiker. Pixels lichten op wanneer een gebruiker door de ruimte beweegt. Zo ontstaat een gedetailleerde afbeelding die de computer weer kan linken aan een specifiek product.

Succes
En het werkt. In zo’n 75 procent van de gevallen kon de computer het juiste product vinden. En in 98 procent van de gevallen bevond het product zich in ieder geval tussen de drie door de pc gedane suggesties.

De onderzoekers denken dat het systeem voor tal van toepassingen gebruikt kan worden. Bijvoorbeeld in winkels waar klanten kunnen uitbeelden wat ze zoeken en de computer ze direct naar het juiste deel van de winkel stuurt.

Bovenstaande foto is gemaakt door Mydaas! (cc via Flickr.com).

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd