Nieuw bedrijf dat asteroïden wil gaan mijnen onthult zich vanavond

deep space industries

Vanavond onthult zich tijdens een persconferentie een gloednieuw bedrijf: Deep Space Industries. Het bedrijf kondigt vandaag nog de eerste vloot commerciële ruimtevaartuigen, bedoeld voor het delven van grondstoffen op asteroïden, aan.

Dat meldt Deep Space Industries Inc. in een beknopt persberichtje waarin de pers wordt uitgenodigd de persconferentie bij te wonen of online te volgen.

Planetary Resources

Deep Space Industries is niet het eerste bedrijf dat de ambitie heeft om grondstoffen van asteroïden te gaan halen. Vorig jaar werd het bedrijf Planetary Resources opgericht en ook dat bedrijf wil grondstoffen gaan delven op asteroïden. Voor wie zich afvraagt of dat allemaal wel mag (van wie zijn de asteroïden eigenlijk en aan wie behoren de grondstoffen die we hier vinden toe?): lees dan dit interessante artikel over de juridische kant van het verhaal!

Schema
Heel veel weten we nog niet van Deep Space Industries Inc.. Het bedrijf doet er alles aan om de geheimzinnigheid in ieder geval tot de persconferentie van vanavond in stand te houden. We moeten het dan ook doen met het korte persberichtje, waarin Deep Space Industries Inc. aankondigt “een strijdlustig schema na te jagen en plannen te hebben voor het verkennen, oogsten en verwerken van asteroïden voor het gebruik in de ruimte en om er ook op aarde van te kunnen profiteren”.

Produceren in de ruimte
Tijdens de persconferentie maakt de wereld kennis met de oprichters van de organisatie. Onder hen bevinden zich, volgens het persbericht, grote namen uit de ruimtevaart. Ook krijgen we een video te zien waarin we kennis maken met het ruimtevaartuig dat Deep Space Industries Inc. gaat gebruiken om asteroïden te bezoeken. Daarnaast is er aandacht voor andere plannen die het bedrijf heeft, waaronder een baanbrekend plan voor een productieproces in de ruimte.

Het is allemaal nog een beetje vaag, maar vanavond zal ongetwijfeld meer duidelijk worden. De persconferentie start om 19.00 uur en is hier live te volgen. Vanzelfsprekend houden we u ook vanavond op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bronmateriaal

"Deep Space Industries Press Event: Commercial Asteroid-prospecting Spacecraft Announcement" - Spaceref.com (via Deep Space Industries).
De afbeelding bovenaan dit artikel is gemaakt door Deep Space Industries.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd