Niet-roker heeft grotere kans op overgewicht

Vrouwen die niet roken hebben een veel grotere kans op overgewicht en ziektes die daarmee samenhangen dan vrouwen die wel roken, zo blijkt.

De onderzoekers bestudeerden 8000 vrouwen. De dames waren tussen de 45 en 64 jaar oud. Van deze vrouwen had 40 procent nog nooit gerookt.

Resultaten
Van de vrouwen die rookten, was veertig procent veel te zwaar. Onder de vrouwen die niet rookten was dat maar liefst zestig procent. Het percentage vrouwen met overgewicht was het hoogst onder de dames die niet rookten en een zeer laag inkomen hadden.

WIST U DAT…

…wetenschappers erover denken om nicotine in te zetten als medicijn tegen overgewicht?

Eetlust
De onderzoekers denken de resultaten wel te kunnen verklaren. Een sigaret kan de eetlust onderdrukken. Vrouwen die niet roken, zouden lekkernijen minder gemakkelijk kunnen laten staan. Volgens de wetenschappers is de ‘overgewicht-epidemie’ zo mogelijk deels te verklaren. Steeds meer mensen stoppen met roken en krijgen dan een grotere eetlust en worden te zwaar.

Toch is dat geen reden om dan maar een sigaretje op te steken, zo waarschuwen de onderzoekers. Roken is nog altijd een groter risico voor de gezondheid dan die extra kilo’s.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd