Negen nieuwe soorten ontdekt op Bali

Wetenschappers hebben in de koraalriffen van Bali maar liefst negen nieuwe soorten ontdekt. Het gaat om acht vissoorten en een nieuw koraal.

De onderzoekers troffen in de riffen onder meer enkele twee nieuwe soorten kardinaalvis, een paling, een zandbaars en een nieuwe koraalsoort aan.

Bali
De onderzoekers bestudeerden in totaal 33 gebieden rondom Bali. Dat leverde mooie resultaten op. “Er is een enorme variëteit in leefgebied, een verrassend grote biodiversiteit en de koraalriffen lijken zich te herstellen,” zo laat onderzoeker Mark Erdmann weten.

Even kijken…

Bekijk hier de foto’s van de nieuwe soorten.

Haaien
Toch is er ook wel reden tot zorg. Zo troffen de wetenschappers in de riffen opvallend weinig haaien aan. Dat kan erop wijzen dat de gezondheid van het rif toch niet zo goed is.

De studie naar de riffen van Bali vond plaats in het kader van het Rapid Assessment Program. Onderzoekers proberen hierbij een goed beeld te krijgen van de biodiversiteit van een gebied. Op basis van de onderzoeksresultaten kan de overheid van Indonesië bepalen of ze de riffen tot beschermd gebied verklaren of niet.

Bovenstaande foto laat het pas ontdekte koraal zien. Foto: © Conservation International / Mark Erdmann.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd