Negen miljoen euro subsidie meer voor digitale bibliotheken

Demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap trekt in 2010 9,1 miljoen euro extra uit voor bibliotheken, zodat zij hun diensten en collecties in de toekomst beter op het wereldwijde web kunnen presenteren.

“Uiteindelijk moet er één landelijke digitale bibliotheek komen,” zegt de bewindsvrouw. “Tegenwoordig veranderen traditionele bibliotheken langzamerhand van gebouwen met boeken naar multimediale instellingen. Informatie komt ook steeds meer in digitale vorm beschikbaar. Het is dan ook niet meer dan gewoon dat er meer geïnvesteerd wordt in het digitaliseren van bibliotheekinformatie.”

Via de website bibliotheek.nl wordt het mogelijk om van huis uit digitale catalogussen te doorzoeken, of om boeken te bestellen. “Een schat van informatie kan op die manier worden opengesteld voor het publiek. Voor deze landelijke, digitale en openbare bibliotheek wordt onder andere samengewerkt met het ministerie van OCW en de bibliotheekbranche. Ook de gemeenten en de provincies stappen in het project,” aldus Bijsterveldt.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd