Nederlandse zonnewagen wordt tweede

De zonnewagen van de TU Delft is als tweede geëindigd in de World Solar Challenge. Een knappe prestatie!

Het Japanse team van Tokai University werd eerste. Dat zagen de Nederlanders wel aankomen: de Japanners hadden vanaf dag één de koppositie in handen en gaven die niet meer weg. Michigan University eindigde als derde.

Geschiedenis herhaalt zich
Tokai won de vorige Solar Challenge ook al en ook toen werd het team van TU Delft tweede. Het goede nieuws is dat het verschil tussen de Japanners en Nederlanders nu veel kleiner was: slechts één uurtje in plaats van enkele uren.

Meer

Lees hier alles over de World Solar Challenge, de Nederlandse deelnemers en hun zonnewagens.

Nieuwe kans
Natuurlijk is het even slikken voor het Nuon Solar Team, zoals het team van TU Delft officieel heet. “We hebben tot het laatst gestreden om de wereldbeker zonneracen,” vertelt teamleider Pier van Zonneveld. “Op de racestrategie wilden we ze pakken, dat is niet gelukt.” Maar niet getreurd: er komt ongetwijfeld nog een kans. “In 2013 staan zij er weer en wij ook.”

Nog lang niet alle teams zijn de finish al gepasseerd. Onder meer het Solar Team Twente is nog onderweg. Op dit moment neemt dit team de vijfde plek in beslag. Naar verwachting finisht het team vrijdag en wellicht valt er nog een vierde plek te behalen. “We hebben de finish in zicht,” vertelt teamleider Siebe Brinkhof. “Felicitaties ook voor het team van Delft. Morgen treffen we elkaar hopelijk weer en laten we de wereld zien dat Nederland tot prima prestaties in staat is.”

Bronmateriaal

"Nuon Solar Team trots tweede in World Solar Challenge 2011" - Nuonsolarteam.nl
"Zonnerace overschaduwd door hevige bewolking en zware windstoten" - Solarteam.nl
De foto bovenaan dit artikel is afkomstig van de site Nuonsolarteam.nl

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd