Nederlandse voetbalrobots met zilver naar huis

De Nederlandse voetbalrobots van de Technische Universiteit Eindhoven zijn er niet in geslaagd om RoboCup 2011 te winnen. In de finale verloor het Eindhovense team gisteren met 5-6 van het Chinese team ‘Water’.

Vervelend genoeg verloren de Eindhovenaren vorig jaar ook al in de finale van Water. Toen werd het 4-5. In de laatste seconde scoorde het Chinese team de winnende treffer.

Dit jaar was de finale iets minder spannend. Doordat de Chinezen gebruik maakten van lobballen, keek het Eindhovense team Tech United al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Tijdens de rust was de stand 1-4 in het voordeel van de Chinezen. Tech United wist het verschil in de tweede helft redelijk te dichten, waardoor de eindstand 4-5 werd.

Reactie
“Vier keer op rij verliezend finalist. Dit laat zien dat Nederland bij de absolute wereldtop van het robotvoetbal hoort,” reageert teamcoach Roel Merry. “Natuurlijk baalt het team, maar dit motiveert ook om volgend jaar weer sterker terug te komen!”

Laag doelsaldo
Dit jaar kreeg Tech United een nieuwe keeper. Deze keeper maakte gebruik van vier kijksystemen om de ballen uit het doel te houden: twee camera’s, lasers en een Kinect-sensor van de Xbox 360. Tevens was de keeper sneller dan afgelopen jaren. Dit zorgde voor een laag doelsaldo: 94-10. Oftewel tijdens het toernooi belandden slechts tien ballen in het doel van Tech United.

2012
Volgend jaar zullen de Eindhovenaren met een nog beter team moeten komen om te winnen van de Chinezen. Worden we in 2012 eindelijk wereldkampioen?

Bronmateriaal

Persbericht TU Eindhoven YouTube video (zie artikel) 

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd