Nederlandse studenten bouwen eerste duurzame motor

motor

Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven hebben een duurzame motor ontworpen. Deze elektrische motorfiets bevat een zelf ontworpen accu, waarmee de motor twee keer zo grote afstanden kan afleggen als de huidige elektrische motoren.

De motor wordt volgende week gepresenteerd aan het publiek. Aangezien huidige elektrische motorfieten een actieradius hebben tot 200 kilometer, verwachten wij van Scientias.nl dat de motor van de Eindhovense studenten een actieradius heeft van circa 400 kilometer op één volle lading.

Om te laten zien dat de motor geschikt is voor grote afstanden en om de potentie van duurzaam vervoer te tonen, gaan de studenten van het team STORM in 2016 tachtig dagen om de wereld rijden.

De toekomst ziet er in ieder geval zonnig uit voor elektrische auto’s en motoren. What’s next: het eerste elektrische vliegtuig? Dat zal nog wel even duren. Een groot obstakel voor vliegtuigen is het bereik van een elektrische motor. Accu’s kunnen momenteel niet voldoende energie leveren om een vliegtuig een lange tijd in de lucht te houden. Maar accu’s worden steeds beter, dus wie weet stappen wij ooit aan boord van het eerste elektrische lijnvliegtuig.

Bronmateriaal

Persbericht TU Eindhoven

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd