NASA voor de rechter omdat het te weinig moeite doet om aliens te vinden

steen1

Zelfbenoemde wetenschapper Rhawn Joseph daagt ruimtevaartorganisatie NASA voor de rechter. De organisatie zou te weinig moeite doen om buitenaards leven op Mars op te sporen.

Joseph daagt NASA voor de rechter naar aanleiding van een donutvormig object dat eerder deze maand opeens voor de wielen van Marsrover Opportunity belandde. NASA heeft inmiddels verklaard dat het overduidelijk om een steen gaat, maar dat wil er bij Joseph niet in.

In het niet onomstreden blad Journal of Cosmology schrijft hij dat de steen wel eens een levend organisme kan zijn. Het doet hem denken aan een apothecium: een komvormige beker die we onder meer bij enkele mossen aantreffen. Joseph vermoedt dat het object niet zomaar daar beland is, zoals NASA beweert (de ruimtevaartorganisatie gaat ervan uit dat Opportunity het object dat eerst elders lag, geraakt heeft en voor zijn eigen wielen heeft gezwiept), maar daar altijd al geweest is. Alleen is het op de eerste foto’s niet zichtbaar, omdat het object nog groeien moest.

Natuurlijk heeft Joseph ook NASA op de hoogte gebracht van zijn theorie. Maar de ruimtevaartorganisatie heeft niet gereageerd. Reden genoeg voor Joseph om deze voor de rechter te dagen en te eisen dat Opportunity onder meer honderd close-up foto’s van het object maakt en deze vrijgeeft. Volgens Joseph is het NASA’s plicht om het organisme dat hij op de foto’s ontdekt heeft, te onderzoeken.

Voor zover bekend heeft NASA nog niet op de claim gereageerd. Nieuwsgierig naar Josephs zaak? Lees hier zijn hele verhaal en eisen.

Bronmateriaal

-
De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd