NASA: “Verzoeknummertjes, iemand?”

In november 2010 en februari 2011 vertrekken de allerlaatste spaceshuttles naar het ISS. De astronauten van de missies STS-133 en STS-134 worden tijdens hun reis elke ochtend met een liedje wakker gemaakt. En u kunt bepalen welke liedjes er ‘s ochtends zo’n 350 kilometer boven de aarde uit de speakers knallen!

Het is al sinds de Apollo-missies gewoonte dat de bemanning gewekt wordt met een liedje. Nu de spaceshuttle straks definitief kan worden opgeborgen, krijgt het publiek nog één laatste kans om deel uit te maken van de roemrijke shuttle-historie.

Voor de eerste missie die op maandag 1 november start, kunt u kiezen uit de NASA Top 40. Hierin staan voornamelijk liedjes die – hetzij letterlijk of figuurlijk – verband houden met de ruimtevaart. Bijvoorbeeld Countdown van Rush, Drops of Jupiter van Train en Here Comes the Sun van The Beatles. De twee liedjes met de meeste stemmen worden afgespeeld.

Voor de missie die in februari vertrekt, kunnen de creatievelingen onder ons aan de bak. Zij mogen zelf een liedje schrijven en dienen dat voor 10 januari 2011 in te sturen. Het lied wordt vervolgens beoordeeld door een panel van NASA. Het publiek heeft daar natuurlijk ook een aandeel in: het mag vanaf 8 februari stemmen welk liedje er gespeeld moet worden.

Wilt u uw stem laten horen? Klik dan hier om uw liedje in te sturen of een keuze te maken uit de NASA top 40.

Bronmateriaal

"Welcome to NASA's Space Rock!" - Songcontest.nasa.gov

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd