NASA verliest even het contact met internationaal ruimtestation

  iss

  Tijdens het updaten van de software op computers aan boord van het internationale ruimtestation is er iets mis gegaan. Daardoor was regulier contact tussen het ISS en NASA kort onmogelijk.

  NASA maakte enkele uren geleden bekend dat er problemen waren. Op dat moment was Mission Control enkel in staat om met het ISS te communiceren wanneer het over enkele stations in Rusland vloog.

  Prima
  De bemanning aan boord van het ISS ondervond weinig hinder van de problemen, zo benadrukte astronaut Kevin Ford. Hij wees erop dat zowel het ruimtestation als de astronauten er prima aan toe waren.

  Onverwacht
  NASA verloor het contact met het internationale ruimtestation tijdens het updaten van enkele computers aan boord van het ISS. Dat dat kon gebeuren, daar hadden de astronauten overduidelijk geen rekening mee gehouden. Zo twitterde astronaut Chris Hadfield vanmorgen nog dat er nieuwe software op de computers zou worden geïnstalleerd en dat daarbij “onmogelijk iets fout kon gaan”.

  Hadfield zat er goed naast. Gedurende enkele uren was er geen regulier contact met het ISS mogelijk. De bemanning van het ISS kreeg de opdracht om met behulp van een extra pc de communicatie weer te herstellen. En dat is uiteindelijk gelukt: zo’n twintig minuutjes geleden werd duidelijk dat de communicatie met het ISS weer is hersteld.

  Bronmateriaal

  "Station Experiences Loss of Communications With Ground" - NASA.gov
  De foto bovenaan dit artikel is gemaakt door NASA.

  Fout gevonden?

  VanafHier.nl

  Een community van  

  Voor jou geselecteerd