NASA spendeert 50 euro per persoon aan koekjes

NASA gaat niet zo zuinig met haar geld om. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie gaf tijdens een drie dagen durende conferentie 47.000 euro uit aan tussendoortjes, zoals frisdrank, koffie, bagels en koekjes. Er waren slechts 317 aanwezigen, wat neerkomt op 50 euro per persoon per dag.

Waarom besteedt NASA zoveel geld aan tussendoortjes? Volgens Terry Bowie – de medeverantwoordelijke voor de financiële zaken van de ruimtevaartorganisatie – zorgen snacks ervoor dat mensen niet afdwalen, maar bij de les blijven. Toch belooft hij dat NASA in het vervolg beter op de budgetten let.

NASA let wel vaker niet goed op haar portemonnee. Zo kostte de desbetreffende conferentie in december 2008 in het Hilton hotel in Baltimore meer dan 1.100 euro per persoon. Een torenhoog bedrag voor een simpele conferentie.

Tijdens een andere conferentie in Atlanta betaalde NASA de maaltijden van alle aanwezigen. Het prijskaartje: 44.000 euro. Er waren 650 personen aanwezig, wat neerkwam op 68 euro per persoon voor drie dagen. NASA had met gemak 35.000 euro kunnen besparen door alleen maaltijden te geven aan NASA-medewerkers en de directe kring van betrokken, vindt de Amerikaanse waakhondgroepering Citizens Against Government Waste.

Bronmateriaal

Fout gevonden?

Voor jou geselecteerd